امامزاده روشن آباد مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در شهرستان گرگان، بخش مرکزی ـ روستای روشن آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۲۱ با شمارهٔ ثبت ۳۵۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.این بنا در حدود ۱۵ کیلومتری بین مسیر گرگان به کردکوی در نزدیکی روستای سرکلاته کفشگیری و دورود محله در وسط باغ مشجر و قبرستانی به همین نام قرار دارد.
این بنا دارای بقعه بوده که دارای رواق و حرم چهار گوش و گنبد ساقهدار و مدور است. ساختمان اصلی این بنا به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد.
دو لنگه در نفیس آن تاریخ سال هشت صد و شصت و پنج هجری قمری را دارد. این بنا در نتیجه تعمیرات دورههای بعد به صورت جدیدی درآمدهاست. صندوق روی مرقد دارای تاریخ هشت صد و هفتاد و پنج هجری قمری است و نام سازنده آن، استاد حاجی عبدالله که به خط رقاع بر روی آن حک شدهاست. این بنا تحت شماره سیصد و پنجاه و هشت به ثبت تاریخی رسیدهاست.
قدیمیترین وقفنامه موجود در استان گلستان متعلق به امامزاده عبدالله و فضلالله روشنآباد است. این وقفنامه در ماه ذیقعده سال ۹۰۰ هجری قمری بوده و واقف آن «امیر سید رضیالدین» است. در کنار این امامزاده مدفن علما (از جمله مقبره روشنی یساقی) و شهدای اطراف نیز وجود دارد.