number=0  number=1  number=2  number=3

مدت زمان پیشنهادی

ساعت

ساعت دسترسی

امروز یکشنبه ۲۴ ساعته

مسیر یابی

نویسنده: یگانه عزیزیان
امتیاز ۰ از بازدید
بروز شده در: ۲۰۲۰-۰۸-۰۶

آش یارما (آش بلغور) همانطور که گفتیم اردبیل آش های لذیذ زیادی دارد یکی از آن ها آش بلغور است که به دلیل داشتن بلغور فراوان خواص زیادی دارد. برای درست کردن این غذا از موادی مثل بلغور، گوجه‌ فرنگی، لوبیا قرمز، سبزی آش، عصاره گوشت، پیاز، زعفران و آبغوره استفاده می شود که طعم دلچسبی را برای این غذا رقم می زنند.

طرز تهیه آش یارما(بلغور):

از چند ساعت قبل بلغور و لوبیا را خیس کنید. در این فاصله چند باری آبشان را تعویض کنید و دور بریزید.گوجه فرنگی را پوره كرده و با روغن و زردچوبه در ظرفی که میخواهید آش را تهیه کنید تفت بدهید تا کمی آب آن چیده شود ولی کاملاْ سرخ و تبخیر نشود.آب روی بلغور را دور ریخته و همراه با آب گوشت به گوجه فرنگی اضافه کنید. ترجیحاْ از آب گوشت استفاده کنید اگر در دسترس نبود می توانید از آب جوش بعلاوه یک عدد عصاره ی گوشت و یا نهایتاْ از همان آب جوش استفاده کنید. با حرارت زیاد اجازه دهید آب بجوشد و بعد شعله را کم کنید و یک ساعت زمان بدهید تا بلغور کمی نرم شود. آب لوبیاها را هم دور بریزید و همراه با دو ،سه لیوان آب جداگانه بپزید. بعد از پختن لوبیاها آب آن را دور بریزید و همراه با پیازداغها به آش اضافه کنید و نیم ساعتی دوباره زمان دهید تا بلغورها کاملاْ نرم شوند.

نهایتاْ سبزی آش را همراه با آبغوره به آش اضافه کنید و اگر آب آش کم بود کمی آب جوش به آن اضافه کنید در غیر این صورت صبرکنید تا آش با حرارت ملایم و درب بسته جا بیفتد. در ظرفی پیازها را به صورت کبریتی خلال کنید و با حرارت ملایم برای تزئین روی آش سرخ کنید. می توانید کمی پودر زعفران روی پیازها بپاشید که زیبا و طلایی میشوند.پیازها را از ظرف خارج کنید و نعناع خشک پودر شده را در همان روغن داغ بریزید و بعد از یکی دو دقیقه زیر ظرف را خاموش کنید. در آخر نمک و فلفل آش را اندازه کنید و روی آن را با نعناع داغ شده و سیر و پیاز تزئین کنید.این آش ترکی می باشد و از سنتی ترین آش های ایرانیان است که اسم دیگه آش پتله است.این آش نیاز به هم زدن زیاد دارد . مواظب باشید ته نگیرد. در ریختن آبغوره احتیاط کنید که آش خیلی ترش نشود . آب لوبیا قرمزی که جداگانه پخته شد برای این دور ریخته می شود که موجب کدر شدن آش نشود . سبزی این آش شامل : اسفناج ، تره ، جعفری و کمی گشنیزاست که اگر یک نوع سبزی محلی به نام یملیک هم در دسترس باشد و به آش اضافه کنید که خیلی خوشمزه می شود

و اما آدرس این مکان دیدنی:
اردبیل