number=0  number=1  number=2

مدت زمان پیشنهادی

ساعت

ساعت دسترسی

امروز پنجشنبه ۲۴ ساعته

مسیر یابی

نویسنده: یگانه عزیزیان
امتیاز ۵ از بازدید
بروز شده در: ۲۰۲۰-۰۸-۰۶

شکم‌پر برای تهیه‌ی این ماهی شکم پر ابتدا ماهی چند ساعت در آبلیمو، رب محلی ازگیل و رب گوجه خوابانیده و طعم دار می‌شود. سپس درون ماهی را با معجونی از گردوی آسیاب شده، سبزی‌های معطر، پیاز، ادویه، رب انار و ازگیل پر کرده و در فر کباب می‌کنند. ماهی شکم‌پر در مناطق مختلف استان با نام‌های مختلف از قبیل ماهی لونگی، ماهی فویج و یا ماهی فبیج شناخته می‌شود.

طرز تهیه ماهی شکم پر

ابتدا ماهی قزل آلا را شسته و سر و دم آن را جدا کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج شود. اگر می‌خواهید ماهی را مجلسی‌تر سرو کنید، بهتر است آن را به صورت کامل طبخ کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و به آن کمی نمک، آبلیمو، آویشن، فلفل و ادویه ماهی اضافه کنید. سپس ماهی به مدت سه تا چهار ساعت داخل مواد بخوابانید و خوب ماساژ دهید تا ماهی مزه‌دار شود. در فاصله‌ای که ماهی را کنار گذاشتید، مواد داخل شکم را آماده کنید. پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید سپس سبزیجات معطر را اضافه کنید. ادویه ماهی، گردو و رب انار را نیز اضافه کنید و مواد را کمی دیگر با حرارت ملایم تفت دهید. مواد داخل شکم آماده است. آن را کنار بگذارید تا خنک شود. ماهی را از مواد خارج کرده و پوست آن را تمیز کنید. داخل شکم ماهی را با مواد پر کنید و به وسیله خلال دندان دور تا دور ماهی را به هم وصل کنید. داخل ظرف فر را با کره چرب کنید. ماهی را داخل ظرف گذاشته و هر سبزیجاتی که مایل هستید، کنار آن بچینید. سپس مقدار کمی آب داخل ظرف بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید. ظرف را به مدت ۴۰ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. سپس فویل را بردارید، مقداری زعفران روی ماهی بریزید و فر را به مدت ۱۰ دقیقه روی حالت گریل بگذارید تا سطح ماهی طلایی‌رنگ شود. ماهی شکم پر شمالی آماده است. می‌توانید کنار سبزی پلو سرو کرده و نوش جان کنید.

و اما آدرس این مکان دیدنی:
گیلان