ترشِ آش این آش از نخود و لوبیا، برنج، سبزیهای مختلف، و باقلا تهیه میشود. طعم بینظیر ترشی که این آش را از انواع دیگر آشها متمایز میکند به دلیل وجود رب انار یا آبغوره یا آب نارنج در غذا است.
در ابتدا برنج رو چند ساعت قبل خیس میکنیم .بعد اون برنج خیس خورده رو داخل قابلمه مناسبی ریخته با آبی که چند سانت بالاتر از برنج باشه میگذاریم به اندازه ای که حالت شفته پیدا کنه پخته شه.
بعد این مرحله سبزی رو اضافه میکنیم و وقتی رنگ سبزی عوض شد آبغوره و رب آلوچه رو همون اول باید بریزیم و میزاریم تا چند دقیقه ای با هم بجوشن.
در مرحله بعدی باقالی از قبل پخته رو هم به آش اضافه میکنیم و بعد چند جوش ریز سه چهارم سیر داغ و نصف پونه و نعناع خشک رو اضافه میکنیم و نمک و فلفل و زرد چوبه هم ریخته و میزاریم آشمون قشنگ جا بیفته.
هر چند،دقیقه یبار آش رو هم میزنیم که ته نگیره.
ترشی این آش رو میشه به دلخواه کم و زیاد کرد اما اصل آش اینه که ترشیش کاملا باید مشهود باشه.
وقتی این آش حاضر شد،با بقیه سیرداغ و نعناع داغی که درست میکنیم تزیین میکنیم.