number=0  number=1  number=2  number=3

مدت زمان پیشنهادی

ساعت

ساعت دسترسی

امروز سه شنبه ۲۴ ساعته

مسیر یابی

نویسنده: فاطمه کریمی
امتیاز ۰ از ۲۵ بازدید
بروز شده در: ۲۰۲۰-۰۸-۰۶

خورش یکی از غذاهای اصلی در سفره های ایرانی هست که تنوع بسیار زیادی هم دارد مثل خورش قیمه نخود، خورش اناربیج و غیره. خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست. ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نطیر عدس هست. عدس منبع غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هست. از جمله مزایای بی شمار عدس می توان به درمان کم خونی و تقلیل فشار خون اشاره کرد.

پس با توجه به خواص شگفت انگیز عدس، خورش مرجو علاوه بر طعم و عطر دل پذیری که دارد یک خورش سالم و مقوی هم هست. 

مواد لازم برای تهیه خورش مرجو

 

گوشت گوسفند: ۳۵۰ گرم
عدس: ۱ پیمانه
سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
آلو: نصف پیمانه
روغن مایع: به میزان لازم
رب: ۲ قاشق غذاخوری
آب: ۳ لیوان
آبغوره: به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش مرجو

 

مرحله اول

برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدس ها را داخل یک کاسه بریزید و روی آن ها را با آب بپوشانید و بگذارید خیس بخورند. آلو ها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.

پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.

سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.

زعفران را هم دم کنید.

مرحله دوم

در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. حالا پیازهایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد. حالا گوشت هایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید. حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.

مرحله سوم

در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلوها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند را از آب خارج کنید و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید. سپس سیب زمینی هایی که خرد کردید را نیز به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.

مرحله چهارم

در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد. سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.

و اما آدرس این مکان دیدنی:
-

مکان های نزدیک

نمایش بیشتر