اگر به هر دلیلی گذرتان به شهر راور افتاد، حیف است از خانهی زیبا و تاریخی «فخری» دیدن نکنید.
این خانه هفتاد سال پیش احداث شده و تمام ویژگیهای یک خانهی سنتی در مناطق کویری را دارد. نورگیر و بادگیر زیبای آن، از فاصلهی دور نشان میدهد که این خانه متفاوت و دیدنی است.
حیاط مرکزی، حوض هشت گوش و نسبتا بزرگ، نماهای آجری و درختهای بلند قامت آن روح تازهای به این خانه بخشیدهاند.
تاریخچه خانه فخری
خانه فخری راور مربوط به دوره پهلوی دوم است .این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۱۸۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. خانه فخری راور در واقع تنها خانه شهر راور کرمان است که از بادگیر و آب انبار برخوردار است و بیش از ۸۰ سال قدمت دارد. خانه فخری راور دو طبقه با سقف گنبدی، متعلق به خانواده «فخری» یکی از متمولان شهر راور است. خانه فخری از جمله بناهای زیبای سنتی راور به شمار می رود. براساس کتیبه سر در ورودی بنای مذکور در سال ۱۳۲۷ شمسی و در عصر پهلوی ساخته شده و مانند خانه های آن عصر دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. این خانه، در سالهای اخیر مرمت شده و به رسم معمول کاربری باغ رستوران پیدا کرده است.
مسیر دسترسی به خانه تاریخی فخری
این خانه در راور، خیابان ثامن الحجج، محله قدیمی کشمونوئیه واقع شده است.
راور
راوَر، مرکز شهرستان راور، شمالیترین شهر استان کرمان در شرق ایران است. این شهر در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شهر کرمان واقع شدهاست. از آن جا که این منطقه بر سر راه کویری کرمان ـ شهداد قرار دارد راور نامیده شدهاست. گفته شده حدود ۱۶ قرن پیش، راور محل زندگی زرتشتیان بوده و خاور زمین خوانده میشده است. مردم این شهرستان مسلمان شیعه و به زبان فارسی سخن میگویند و نسبت به سایر مناطق استان کرمان از گویش محلی کمتری برخودارند.