number=0  number=1  number=2  number=3  number=4  number=5

مدت زمان پیشنهادی

ساعت

ساعت دسترسی

امروز جمعه ۲۴ ساعته

مسیر یابی

نویسنده: فاطمه کریمی
امتیاز ۰ از ۶ بازدید
بروز شده در: ۲۰۲۰-۰۸-۰۶

 با آمدن فصل بهار و بارور شدن زمین همه جای ایران سرسبز و پر طراوت می‌شود در شمال غرب کشور نیز با توجه به آب وهوای معتدل و زمین‌های بکر کشاورزی انواع میوه‌های رنگارنگ در زمین‌های کشاورزی کشت می‌شود که هر یک به نوبه خود دارای خاصیتهای درمانی مختلف است.

یکی از این میوه‌های خوش‌رنگ و بو انگور است که در ماه مهر برداشت می‌شوداما این درخت انگور علاوه بر میوه برگ‌هایی دارد که با آن غذای بسیار خوشمزه دلمه برگ مو تهیه می‌شود که در آن از سبزیجات، حبوبات و ادویه های رنگارنگ مختلفی استفاده میشود ویکی از پر طرفدارترین غذاهای سنتی آذربایجان غربی به شمارمی‌رود.

دلمه برگ مو در زبان آذری (موو یارپاغینین دلماسی ) تلفظ می‌شود که یکی از پرفروش‌ترین غذاهای رستوران‌ها به شمار می‌رود و غذای بسیار مفید و مغزی است که برای انواع بیماری‌ها از جمله کاهش قند خون، سردرد و گردش خون کمک می‌کند خصوصاً در ماه رمضان که بدن به غذای مغزی و پر ویتامین نیاز دارد بسیار مفید است.

دلمه در آذربایجان انواع مختلف دیگری هم دارد که بسیار پرطرفدار هستند و ازسبزی‌های کوهی نیز در این دلمه‌ها استفاده می‌کنند که برای بدن انسان مفید و نشاط‌بخش است از جمله دلمه کلم، بادمجان، سیب‌زمینی، کدو، خمبزه است که در شکل و رنگ‌های مختلفی طبخ می‌شود.

مهم‌ترین خواص دلمه برگ مو

دلمه برگ مو سرشار از پروتئین، اسیدآمینه، آهن، روی، پتاسیم، فیبر، کلسیم، گوگرد، فسفر، منیزیم، قند، ید، سیلیس، سدیم، اسیدفولیک، کربوهیدرات، انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B1، B2، B5، B6 و B12 است.

این غذا انرژی‌زا بوده و برای تقویت عمومی بدن مفید است؛ سبزیجات استفاده‌ شده در تهیه این غذا هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

دلمه برگ مو به علت داشتن کلسیم و منیزیم برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها مفید است؛ دلمه برگ مو خاصیت آنتی‌بیوتیکی هم دارد و عفونت بدن را رفع می‌کند.

دلمه برگ مو برای رشد کودکان، تقویت معده و ازدیاد شیر مادران شیرده مؤثربوده؛ این غذا به علت داشتن آهن هم برای زنان مفید است، پتاسیم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند و فشارخون را هم کاهش می‌دهد.

مبتلایان به چربی خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب لیموترش تازه استفاده کنند؛ این غذا به علت داشتن آهن، منیزیم و ویتامین B1 سبب رفع کم‌خونی می‌شود.

مواد لازم

برگ تازه و نازک و ترد : ۴۰۰ گرم
لپه : نصف پیمانه
برنج : یک پیمانه
سبزی های معطر : ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل و ادویه : به میزان دلخواه
پیاز بزرگ برای پیاز داغ : ۴ عدد
بلغور :نصف پیمانه

طرز تهیه دلمه

پیازها را کمی با روغن تفت میدیم و گوشت چرخ کرده را همراه آن کمی سرخ میکنیم .سپس نمک،فلفل و ادویه زده با کمی آب میذاریم تا گوشت بپزه.
بعد لپه را که قبلا” خیس کرده و نیم پز کردیم به گوشت اضافه می کنیم تا کمی بجوشه و جا بیافته .سبزی پاک کرده و شسته و شده رو باقی مواد گوشتی اضافه می کنیم.
برنج راشسته به مواد اضافه میکنیم همراه نصف لیوان اب میزاریم نیم پز بشه زمانی ک ابشو کشید از رو حرارت برداشته بعد بلغور که از قبل خیس کرده بودیم ابشو خالی کرده ب مواد گوشیتیمون اضافه میکنیم نمک و سبزی معطر راهم اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم.

بهتره از برگهای جوان تر استفاده کنیم . برگها را شسته و خشک میکنیم.
از مواد لای برگ مو قرار داده و دو طرفشو جمع کرده رول کرده توی قابلمه ب ترتیب میچینیم بعد در اخر یک لیوان اب روی دلمه ها ریخته با حرارت کم میزاریم پخته بشه وقتی ابشو کشید کمی روغن ب رویه دلمه ها داده از رو حرارت برداشته باکلی پیاز داغ سرو میکنیم .

و اما آدرس این مکان دیدنی:
-