number=0  number=1  number=2  number=3

مدت زمان پیشنهادی

ساعت

ساعت دسترسی

امروز چهارشنبه ۲۴ ساعته

مسیر یابی

نویسنده: فاطمه کریمی
امتیاز ۰ از بازدید
بروز شده در: ۲۰۲۰-۰۸-۰۶

آش کلم (یرتخلی یا تورشولی آش) یکی از غذاهای محلی ارومیه ای ها می باشد که طعم بی نظیری دارد و پایه ثابت سفره های مردم ارومیه است . این آش سرشار از کلسیم و ویتامین های مورد نیاز بدن بوده و مواد اولیه آن هم کاملا در دسترس شما قرار دارد. 

مواد لازم برای تهیه  آش کلم

برنج : 1 پیمانه 
لوبیا چیتی پخته : 1 پیمانه 
رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
نعناع خشک خرد  شده : 2 قاشق غذاخوری 
پیاز : 1 عدد 
بلغور گندم : 1 پیمانه 
کلم برگ سفید :500 گرم 
سماق یا آبغوره دلخواه
جعفری
نخود

مراحل تهیه آش کلم

1- بلغور را جدا تمیز کرده وخیسانده و برنج را با آب و نمک نیم ساعت قبل خیس کنید .
2- در یک قابلمه پیاز خرد شده رو تفت داده و مقدار لازم از زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه میکنیم و وقتی پیازها طلایی شد بلغور خیس خورده را با شش لیوان آب اضافه کرده و بذارین تا بپزه.
3- وقتی بلغور پخت برنج خیس خورده، کلم برگ خرد و جعفری خرد شده را اضافه کنید بذارین مواد با هم پخته بشن.
4- در قابلمه را کامل نذارین که موادتون سر نره.و رب گوجه فرنگی رو به آش اضافه کنید.
5- بعد نخود و لوبیا که از قبل پخته و آماده شده رو اضافه میکنیم.
نکته : برای تهیه این آش ارومیه ای از شب قبل نخود و لوبیا را خیس کرده و آب آن را چن بار عوض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود ..
6- نعناع خشک خرد شده را هم به آش اضافه کنید و بنابر ذائقه ی خودتان به مقدار دلخواه سماق یا آبغوره به آش اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد.
نکته : سماغ یا آبغوره را بر اساس ذائقتون میتوانید انتخاب کرده و هر کدام را که دوست داشتید به آشتون اضافه کنید .

روش تهیه شیره سماق: ۳۰۰ گرم سماق خوشه‌ای را در یک لیتر آب به مدت نیم ساعت روی حرارت جوشانده سپس در صافی بریزید و مجددا آب آنرا بجوشانید و از آب جوشیده به دست آمده به عنوان شیره سماق استفاده کنید. (پودر سماق آماده‌ای که روی کباب می‌ریزند برای این کار مناسب نیست چون رنگ غذا تیره میشود).

و اما آدرس این مکان دیدنی:
-