شورجه یکی از خوشمزهترین خوراکهای ارومیه است که اهالی این شهر هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان غذای اصلی آن را سرو میکنند. این غذا را از ماست سفت، تخممرغ، پیاز داغ، گوشت و نشاستهی ذرت تهیه میشود. این غذا را میتوان هم با برنج و هم بدون برنج نوش جان کرد.
مواد لازم برای تهیه شورجه ارومیه
-
۱ کیلو ماست
-
۱ عدد تخم مرغ
-
زعفران قدرلازم
-
۱ عدد پیاز داغ
-
۵۰۰ گرم گوشت قیمه پخته شده
-
۱ استکان آب گوشت
-
نمک و فلفل قدر لازم
-
۲ ق س نشاسته ذرات
-
۵ ق س آب سرد
طرز تهیه شورجه ی ارومیه
1. در ظرفی ماست را با تخممرغ و زعفران مخلوط کنید.
2. پیازداغ را در قابلمه ریخته و گوشت را با آن تفت داده بهش آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید جوش بخوره و آبش کشیده بشه و آب کمی داشته باشه.
3. مخلوط ماست را آرام آرام به مایه گوشت اضافه کرده(در چند مرحله) و مرتب هم بزنید تا به روغن بیفتد.
4. بعد از چند لحظه هم زدن آن را از روی حرارت کنار گذاشته و در آخر نمک و فلفل آن را اندازه کرده نشاسته ذرت را با 4 تا 5 قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کرده و روی غذا بدهید.
5. مجددا یک حرارات کوتاه توام با هم زدن به غذا داده و آن را از روی حرارت بردارید. غذا را تا گرم است در ظرف مخصوص سرو بکشید.
این غذا رو میتوان هم با برنج و هم بدون برنج سرو کرد.