قوروت بادمجان یکی از غذاهای محلی استان خراسان و بیرجند است که طعمی عالی هم دارد. کم پیش میآید کسی در خراسان جنوبی این غذا را تجربه نکرده باشد. برعکس بلغور پلو تهیهی قوروت بادمجان کمی مشکل است، چرا که نیاز به سابیدن کشک دارد. علاوه بر آن نیاز به تهیهی کشک بیرجندی معروف به قروت خواهید داشت که ممکن است در هر جایی پیدا نشود. شاید خودتان هم بتوانید با کمی تلاش قروت را تهیه کنید. برای این کار کافی است مقداری کشک را درون آب بریزید تا به اصطلاح خیس بخورد. بعد از چند ساعت که کشکها کاملا نرم شدند، باید مقداری گردو (بسته به ذائقهتان) را درون یک تقارچه (نوعی ظرف) بریزید و با سنگ گرد مخصوصی به خوبی بسابید تا پودر شوند. این کار را برای جدا شدن روغن از گردوها انجام می دهند. هنگامی که این روغن به خوبی جدا شد، کشکهای خیس خورده را به تقارچه اضافه کنید و دوباره با سنگ مخصوص بسابید. هنگامی که کشکها به خوبی وا رفتند و با گردو مخلوط شدند، مقداری آب به آن اضافه کنید تا ذرات کشک در آن به خوبی حل شوند. پس از آن آب را در ظرفی جداگانه ریخته و در ظرفی دیگر پیازها را سرخ کنید. پیشنهاد میکنیم این غذا را با روغن حیوانی یا محلی تهیه کنید تا طعم واقعی آن را تجربه کنید. پس از اینکه پیاز سرخ شد، محلول قروت را به آن اضافه کرده و بگذارید جوش بیاید اما در لحظهای که جوش آمد آن را از روی شعله بردارید. مردم این استان معمولا بادمجان سرخ شده را درون تیلیت این غذا میریزند و به همراه سبزی خوردن نوش جان میکنند.