اشکنه جزو معروفترین غذاهای ایرانی است که از قضا طرفداران زیادی هم دارد. اما بد نیست اشکنهی بلغور شیر را که مختص خراسان جنوبی است هم امتحان کنید. نکتهی مهم در تهیهی این اشکنه آماده کردن بلغور شیر است. برای این کار ابتدا مقداری گندم نیمه پخته را دستاس (آسیاب دستی) میکنند. پس از آن، گندمهای خرد شده را که حال بلغور نام دارند، داخل شیر گاو یا گوسفند میریزند و به همراه اضافه کردن کمی زردچوبه آن را روی شعله هم میزنند تا بجوشد. در نهایت مواد پخته شده را درون سینی بزرگی ریخته و زیر آفتاب قرار میدهند تا خشک شود. مراحل بعدی کار همانند تهیهی اشکنههای معمولی است و پیچیدگی چندانی ندارد. اگر جزو طرفداران اشنکه هستید بد نیست این نوعش را هم مزه کنید.
طرز تهیه:
ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن داغ شده تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر زرد چوبه به مشام برسد.
سپس به پیاز داغ آماده شده نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید، در حدی که نسوزد. بلغور شیر را به همراه یک لیوان آب روی نعنا داغ آماده شده بریزید بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و فلفل زده و پس از چند جوش گردو را به آن اضافه کنید.
حرارت را کم کرده و آن را مدام هم بزنید تا اشکنه غلیظ شود و به اصطلاح جا بیفتد. پس از غلیظ شدن اشکنه آن را از روی حرارت بردارید و درون آن نان خشک تیلیت کرده و درکنار پیاز و سبزیجات دیگر میل کنید.