برای افرادی که از زندگی شهری مملو از دود و دم خسته شدند و به فکر فرار از آن هستند، «روستای برغان» به عنوان یکی از گزینههای خوش آب و هوا شناخته میشود. روستای بَرغان با داشتن طبیعتی حیرتانگیز، کوچه باغهای بیشمار و رودخانههای پرآبی که میتواند حسابی سر ذوقتان بیاورد به عنوان یکی از کهنترین ییلاقهای البرزی شناخته میشود. این روستا علاوه بر طبیعتش، از بناهای تاریخی نیز بینصیب نیست. درختان کهنسال، پل تاریخی، تکیهها و مسجد و غیره نمود کوچکی از این بناهای تاریخی به شمار میآیند. دو رودخانه شاهرود و سنج به موازات تاثیر فراوانی که در زیباتر شدن منطقه دارند، نقش مهمی در تلطیف آب و هوا و سرسبزی این منطقه ایفا میکنند. بازار و خانههای قدیمی این منطقه نیز زیباییهای آن را افزایش داده و طبیعت زیبای آن، گردشگران فراوانی را بهسوی خود فرامیخواند.
جاهای دیدنی برغان
آتشگاه کرج روستای آتشگاه کرج، یکی از زیباترین روستاهای این شهر بوده که در 20 کیلومتری شمال غربی کرج و 10 کیلومتری شمال گوهردشت واقعشده است. این منطقه در گذشته محل زندگی زرتشتیان بوده اما امروز به دلیل آبوهوای مناسب و امکانات خوب تفریحی، به پاتوق گردشگران و اهالی کرج در فصول گرم سال تبدیلشده است. حسینیه برغان حسینیه برغان مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، روستای برغان واقعشده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهی ثبت ۱۰۸۲۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مسجد برغان مسجد برغان نیز ازجمله زیباترین مساجد تاریخی ایران است که طبق کتیبه سردر مسجد زمان ساخت آن به 500 سال پیش برمیگردد. جالب است بدانید که مسجد و حسینیه برغان توسط یک پل قدیمی به یکدیگر متصل شدهاند. پل برغان پل برغان مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، روستای برغان واقع شده و بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. میدان برغان این میدان محل اصلی تجمع روستا و برگزاری مراسمهای مختلف است. تعزیهخوانی 400 ساله در میدان برغان در بین گردشگران شهرت بیشتری دارد که هرسال و در ایام محرم و صفر برگزار میشود. قلعه ایلخانی برغان در روستای برغان و بر روی تپه کشکلا، قلعهای وجود دارد که از دوران ایلخانی بهجای مانده است. زیارتگاه چهل دختر برغان درخت سیب زیارتگاه چهل دختر در برغان نیز خود داستانی مفصل دارد و جالب اینجا است که ساکنان این روستا اعتقادی عجیب به این درخت سیب دارند و این گیاه برایشان حائز اهمیت است. رودخانه سنج روستای سنج در ساوجبلاغ نیز در روستای برغان قرار دارد. این روستای زیبا دارای باغهای میوه شامل گردو، گیلاس، آلبالو، گوجهسبز یا همان (گوجهبرغانی) هستند؛ بنابراین برای علاقهمندان به طبیعتگردی و پیکنیکهای خانوادگی توصیه میشود. در روستای سنج ساوجبلاغ منطقه توریستی بسیار زیبایی به نام "توکوه" وجود دارد که منطقهای ییلاقی است و بهاری بسیار جذاب و دیدنی دارد.
طبیعت برغان
مهمترین پتانسیل گردشگری روستای برغان باغهای میوه و درختان کهنسال آن است. در سفر به برغان بهقدری خوراکیهای خوشمزه و انواع میوههای فصلی وجود دارد که نمیتوانید از میان آنها انتخاب کنید؛ فقط مراقب باشید دلدرد نگیرید!!
سوغات برغان چیست؟
از سوغاتیهای معروف روستای برغان میتوان به آلوی برغان، عسل، توت، لبنیات و بستنی اشاره کرد. جالب است بدانید که آلوی برغان و روش تهیهی بستنی گله (نوع خاصی از بستنی که مخصوص برغان است) به عنوان میراث فرهنگی ملی ایران به ثبت رسیدهاند.
اقامت در برغان
برای اقامت در برغان هتلی وجود ندارد پس اگر تصمیم دارید شب را در این منطقه سپری کنید، میتوانید در ویلاها و یا خانههای محلی سکونت داشته باشید.
مسیر دسترسی به برغان
برای رفتن به روستای برغان دو مسیر اصلی وجود دارد: مسیر اول: تهران، کرج، رجائی شهر، آتشگاه و بعد از دوراهی به سمت روستای برغان حرکت کنید. از دوراهی تا روستای برغان حدود 10 کیلومتر راه است. مسیر دوم: تهران، ساوجبلاغ، جاده کردان، روستای برغان