طرفداران طعم ترش، خورشت ریواس کردستان را برای یکبار هم که شده امتحان کنید. با توجه به کوهستانی بودن کردستان و وجود گیاه ریواس این خورشت یکی از غذاهای معمول کردها به شمار میرود. برای تهیهی این خورشت به ریواس، گوشت گوسفندی، پیاز، مقدار کمی نعناع و جعفری و نمک و فلفل نیاز دارید. خوردن ریواس به دلیل وجود ویتامین A برای تقویت بینایی چشم مفید است. از این گیاه برای رفع بیخوابی، سستی و بیحالی بدن نیز استفاده میشود. یادتان باشد که در طبخ این غذا یا استفاده از ریواس بهصورت خام حتماً پوست آن را بگیرید.
طرز تهیه خورشت ریواس
پیازها را پوست بکنید و ریز خرد کنید. قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیاز را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد 2تا3لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد. ریواس ها را پوست کنده و بعد از شستن به تکه های 3سانتی متری خرد کنید. نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده و بعد از شستن، ریز خرد کنید. داخل تابه ای کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن تفت دهید. نعنا و جعفری سرخ شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید و 10 دقیقه ای حرارت دهید. بعد ریواس را به همراه شکر، نمک و فلفل به قابلمه گوشت اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر حرارت دهید.سپس خورشت را از روی حرارت بردارید تا ریواس له نشود.