شیرینی کنجدی یکی از محبوبترین شیرینیهای شهر سنندج هستند؛ که علاوه بر طعم عالی، خواص دارویی هم برای ما دارد. شیرینی کنجدی یکی از بهترین سوغاتیهای سنندج است، مطمئنا کسی نیست که طعم و مزه آن را دوست نداشته باشد. شیرینی کنجدی در دو نوع انگبین و شکری درست میشود.انگبین، شهد حشرهایست کوچک که در اواخر تابستان و بیشتر در خوانسار و برخی از نواحی چهارمحال و بختیاری و کوهستانها و دشتهای کردستان، روی ساقه یا برگهای درخت گز انگبین مینشیند و شهد تولید میکند، چیزی شبیه به کار زنبور عسل. ولی این شهد هم خیلی کم پیدا میشود و هم قیمتش بالاست، بنابراین خیلیها معتقدند آن چیزی که در گز یا شیرینی کنجدی به عنوان انگبین میریزند، انگبین واقعی نیست.