یکی دیگر از غذاهای سنتی و اصیل استان کرمانشاه، آش کشک و بادمجان است که بسیار مشهور و پرطرفدار به نظر میرسد. مردم این استان معتقدند که تنها کافی است یک بار، طعم و مزهی این خوراک سنتی را امتحان کنید. آش کشک بادمجان، خوراکی بسیار مقوی بوده و به عنوان یکی از غذاهای مجلسی این استان به شمار میرود. آشپزان استان کرمانشاه با استفاده از موادی مانند: نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، عدس، برنج، گوشت، کشک، بادمجان، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز، روغن، عصارهی گوشت، پیازداغ، نعناع و سیر به طبخ و تدارک آن میپردازند. این غذا که بسیار سنگین هضم محسوب است، بهتر است به عنوان یک وعدهی غذایی کامل در نظر گرفته شود.
طرز تهیه
مواد لازم برای تهیه آش کشک و بادمجان:
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
نخود: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
اسفناج و تره یا برگ چغندر و تره خرد شده: ۵۰۰ گرم
رشته آش : ۲۵۰ گرم
بادمجان: ۲ عدد متوسط
پیاز: ۲ عدد درشت
سیر: ۳ حبه درشت
روغن سرخ کردنی: نصف پیمانه
کشک: ۳۰۰ گرم
زردچوبه، نمک، فلفل قرمز: به میزان لازم
سویا: ۱۰۰ گرم
رب: ۱ قاشق غذاخوری
زیره: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش کشک و بادمجان:
حبوبات را از شب قبل خیس کرده، آب آن را تعویض کرده و میگذاریم تا بپزد. داخل قابلمه تا نصفه آب میریزیم و میگذاریم روی حرارت تا جوش بیاید بعد سبزی و رشته ها را داخل قابلمه میریزیم. زمانی که رشتهها پخت حبوبات را اضافه می کنیم.
بادمجانها را که از قبل پوست کنده و حلقه حلقه برش زدهایم، داخل روغن سرخ کرده، به مواد میافزاییم و بعد پیازها را که خلالی برش زدهایم و با زردچوبه و زیره سرخ کردهایم، همراه با سیر سرخ شده به بقیه مواد اضافه می کنیم.
سپس کشک را به مدت بیست دقیقه جوشانده و اضافه می کنیم. در آخر سویا را با روغن و رب از قبل سرخ کرده و مقداری از آن را داخل قابلمه میریزیم و کمی را برای تزیین نهایی نگه میداریم.
نمک و فلفل را هم در انتها و با توجه به شوری کشک به میزان لازم میافزاییم.
پس از پخت کامل، داخل ظرف مورد نظر میریزیم و با پیازداغ و کشک و سیر و کمی بادمجان و سویا سرخ شده تزیین میکنیم.